#TBT: Below 30 & Successful – Lynn

In 2014 spraken wij met Lynn, Eduard en Danny over hun kijk op het kappersvak en wat precies succesvol zijn inhield. Na twee jaar blikken we terug en spraken over hun successen. Deze interviews zijn te lezen in onze volgende editie.

Maar lees hieronder waar zij toen stonden:

Lynn Koppens (24) werkzaam bij MOGEEN, oprichter HaarindeSoep.nl en werkzaam bij TRIBU-TE NL

‘ Als je weet wat je wil, ga je er voor!’

‘Ik wilde altijd kapper worden en ging naar de kappersschool, maar dat was eigenlijk niet wat ik er van voorstelde. Ik wilde altijd al iets met haar doen en ben vervolgens bij Kinki Kappers gaan werken en mocht daar al snel knippen en kleuren. Alleen, toen vroeg ik mij af of ik dit het wel was op dat moment. Uiteindelijk ben ik weer naar school gegaan en heb de kunst-academie gedaan. Het ontwikkelen van concepten en mezelf ontdekken was waar ik ruimte voor had. Haar is mijn passie. Ik was alleen opzoek naar welke vorm en de invulling.

Door mijn stage bij People 4 kwam ik weer in contact met de kappersbranche en ging ik naar shows en presentaties. Mijn afstudeerproject is mijn webblog ‘Haar in de soep’ en ik heb veel geschreven voor dit medium. Maar mijn handen begonnen weer te jeuken en ik wilde weer het vak in! Zo kwam ik bij MOGEEN terecht. Daar ben ik colourist. Of ik ooit ook zal knippen, kan ik nog niet zeggen. Dit is wat nu mogelijk is en wat ik heel erg leuk vind. Als iemand mij zou vragen waar ik over twee jaar sta, vind ik dat een lastige vraag. Het afgelopen jaar is een jaar geweest waarin alle puzzelstukjes op zijn plek vielen: mijn website, werken in de salon en ineens is daar Tribu-te. Het is zo fijn dat ik bijna niet verder durf te denken en te dromen. Ik droom natuurlijk wel, maar ben zo blij met wat er nu is! Ik wil mij zeker verder ontwikkelen, professioneel werken zonder het gevoel te verliezen om door de ogen van een kind te blijven kijken.

Op dit moment wil ik de balans die ik nu heb tussen schrijven, shows, evenementen en mijn werk in de salon nog even houden. Mijn rugzak is zeker nog niet vol! Ervaring opdoen is enorm belangrijk, maar ook belangrijk zijn de mensen waarmee je werkt. Beverley en Jeanette (People 4) hebben mij altijd gesteund en een duwtje in de rug gegeven. Hester, van wie ik training krijg, is heel bijzonder en de mensen waarmee ik bij Tribu-te werk inspireren mij. Natuurlijk zijn er geweldige kappers binnen de branche en zoveel mensen waarvan ik kan leren of waar ik juist heel stiekem wil meekijken. Laatst zag ik het werk van de colourist Madelin van Allilon uit Londen. Daar werd ik verliefd op! Dan bedenk ik dat ik misschien nog wel naar Londen of Parijs wil om daar een jaar te werken en mijn rugzak opnieuw te vullen. Dat is altijd mijn uitgangspunt: zoveel mogelijk informatie verzamelen. Dat ik op dit moment nog zo veel mag ontdekken, voelt gewoon heel fijn. Ik kom uit een groep vrienden waar een ieder zo zijn eigen ding doet en iedereen gaat voor wat hij doet. De één is bezig met rechten en de andere weer met kunst. We waarderen van elkaar dat we hard aan het werk zijn. Ik denk wel dat het iets is wat bij onze leeftijd hoort en de tijdgeest waarin we nu leven. Maar aan de andere kant: als je weet wat wil, ga je er voor! Binnen mijn vriendengroep zijn we trots op elkaar. Zij zijn ook de eersten die op iets reageren of zouden applaudisseren. Andersom ook!

Die steun én goede begeleiding van professionals uit de branche is enorm belangrijk omdat ik de eerste periode van mijn opleiding geen goede begeleiding had. Op de kappersschool was het toen zo erg dat de directrice mij adviseerde om zelf mijn vrije dagen in te delen omdat zij niet wist wat ze met mij aan moest. Ik begreep dat niet. Ik wilde zo graag, maar ik werd niet begrepen. De begeleiding die ik nu krijg en wat ik allemaal geleerd heb, is tien keer meer dan dat ene jaar op school. In de salon krijg ik educatie en ontvang mijn vrijheid om te experimenteren en te ontwikkelen, als ik voor People 4 werk leer ik ook en volg ik de educatie. Van alles wat ik doe, leer ik. Mijn blog is mijn eigen platform en ik word uitgenodigd om van alles bij te wonen. Dat is mijn eigen gecreëerde educatie. Mijn grootste uitdaging op dit moment is vertrouwen krijgen in dat wat ik doe. Ik hoefde niet zo zeer op de voorgrond, maar ik ga het nu wel doen. Dat voelt als een overwinning!’