Royal rebels!

Tribu-te had de eer om een kijkje achter de schermen te nemen tijdens de Balmain Couture Men Show in Parijs. Daar gingen we: binnen 24 uur op en neer naar de hoofdstad van de liefde én mode!

Het Balmain team is in een korte tijd enorm gegroeid. Daarbij is de samenwerking tussen Balmain Hair Couture en Balmain Couture enorm versterkt en kent ongekende krachten. Hair Master Nabil Harlow werkt heel nauw samen met Balmain ontwerper Olivier Rousteing. Deze jonge rebels zijn niet alleen getalenteerd, maar hebben een heerlijk relativeringsvermogen en weten het beste uit hun teamleden naar boven te halen. Sharing is really caring!

De Men’s collection toonde 29 mannelijke modellen die de catwalk betraden als strijdbare ‘royalties’. Rijke stoffen, strakke mannelijke snits met bijpassende hoge leren laarzen lieten een militant totaalbeeld zien. Het meest gebruikte product voor in het haar – en tevens het meest ‘meegenomen’ product – was de Balmain Hair Matt Clay Strong Paste. Dit product geeft het haar body en een zachte matte finish.

Negen ‘eye catchers’ – de dames – lieten moderne versie zien van Queen Elizabeth meets Joan of Arc meets Amazone. Strijdbare vrouwen in prachtige jurken of ensembles lieten een nieuw fris en rijk beeld zien. Harlow had voor deze vrouwen een new age dreadlock look in gedachten. Drie weken lang heeft het team strengen dreads gedraaid van 60cm lang. Deze strengen werden met het eigen haar verweven, waarna het echte haar van de modellen werd ingedraaid in tijdelijke dreads. Het contrast met de kleding werd succesvol onthaald door de vele aanwezigen.

Dat een ‘total brand experience’ en een goed verhaal onmisbaar is voor vooruitgang , blijkt nu door deze vrije, jonge en ingenieuze samenwerking tussen deze jonge geesten! Verrassend en geweldig inspirerend!!

Congrats!