BSL #2

Zondag 15 en maandag 16 april stond de Zuiveringshal in Amsterdam in het teken van barbers en wel 1.000 bezoekers bezochten de derde editie van BarberSociety Live bezocht in Amsterdam. Het event is wederom gegroeid. Dat kwam mede doordat het event dit jaar twee dagen duurde, waarbij de tweede dag was opengesteld voor alle geïnteresseerden in de wereld van het barber/herenvak. Daarnaast weet het event steeds meer internationale bezoekers te trekken. Onder de bezoekers die in groten getale naar de Zuiveringshal kwamen, bevonden zich niet alleen Europese barbers, maar ook barbers uit Rusland en Ijsland. De line-up was internationaler dan ooit.

Voor het eerst vonden er tijdens BaberSociety Live twee battles plaats: een BARBERSOCIETY BATTLE voor nationale en internationale barbers en een YOUNG TALENT BATTLE in samenwerking met kappersscholen. Beide battles werden beoordeeld door zowel nationale als internationale juryleden. Tot slot vond ook de de uitreiking plaats van de BSL People’s Choice Barbershop Award.

“Wij zijn heel blij met de groei die wij doormaken. Ons doel is om zoveel mogelijk barbers en herenkappers te verbinden zodat ze van elkaar leren en ervaringen kunnen uitwisselen. Daarnaast zijn wij blij met de toevoeging van twee battles aan het programma. Het is mooi om deelnemers uit diverse landen zij aan zij te zien werken, en ook de culturele verschillen in kniptechnieken te zien”, aldus Marc van de Hare – initiatiefnemer BSL.

Fotografie: Nine