I Love My Hair!

 

Wie wilt nu niet dat elke klant smoorverliefd op zijn eigen haar de deur uitloopt? Haar waarbij zij in iedere spiegel even naar zichzelf kijkt? Door externe omstandigheden en chemische haarbehandeling kan het haar een eigen leven leiden. We spraken met Esther Jansen- Schreurs van Mooi Haar uit Horst over haar ervaring met GOLDWELL Kerasilk.

Esther Jansen-Scheurs

Wie is Esther?

Esther is één van de ‘young guns’ die ruim 13 jaar haar passie voor haar uitdraagt. Tien jaar van haar jonge carrière werkte zij in een GOLDWELL salon, is nu vijf jaar freelancer voor het merk en is werkzaam binnen het artistic-team. In 2012 opende zij haar eigen salon en deze periode zit zij middenin de voorbereidingen voor haar live finale performance tijdens de Color Zoom Challenge in Las Vegas. In oktober zal zij Nederland vertegenwoordigen. Gelukkig kon zij nog even tijd vrij maken in haar drukke agenda om ons te vertellen hoe lief je voor haar kunt zijn.

 

Wat houdt ‘lief zijn voor je haar’ in volgens jou?

‘Dat houdt voor mijn in dat haar moet sprankelen, glanzen en gezond er uit moet zien. Binnen de Kerasilk range werk ik veel met de Color Beautifying. Ik ben iedere dag met kleur bezig. Als kapper willen we altijd de perfecte kleur bereiken. Zeker ik! Maar een kleur kan pas tot leven komen als het haar echt goed van kwaliteit is en gezond is. Als vakman weet je de kleur altijd goed te pushen, maar met deze producten zie je dat de kwaliteit van het haar echt met stappen vooruit gaat en kleuren helemaal tot zijn recht komen. Het beste is natuurlijk om het haar in ‘virgin’-staat te houden, maar veel willen een look die we niet van naturen hebben, dan is het zorg aan ons kappers om de kwaliteit van het haar van de klant zo optimaal mogelijk te houden.’

 

Welk advies geef jij de klant mee op gebied van product gebruik?

‘Tijdens de introductie van deze lijn ontvangen de stylisten een lunch-cursus en worden zij getraind op welke producten zij kunnen gebruiken en bij welke klant. Dit is een hele fijne manier van trainen en ik weet dat iedereen in de salon de juiste informatie heeft om het juiste advies uit te brengen. Het is natuurlijk heel fijn om mooie flesjes in de salon te hebben staan, maar uiteindelijk draait het wel om wat er in zit en het juiste gebruik van de producten. Advies is echt heel belangrijk, want je moet de klant datgene adviseren wat zij voor ogen heeft. Krijgt zij thuis geen of ander resultaat, ben je jouw klant kwijt. Ik streef altijd naar een hoge kwaliteit. Dat verwacht ik in de salon ook. Ik zie liever altijd ‘verliefde’ klanten!’

Kerasilk van GOLDWELL bestaat uit vier lijnen die vier verschillende uitdagingen aanpakt voor een langdurig effect Bestaande uit een salon treatment én een thuis treatment zodat de verliefdheid van jouw klant niet naar één date overgaat!

-Kerasilk Keratin Treatment Service voor 3 tot 5 maanden perfect glad haar

-Kerasilk Reconstruct Service voor soepel en gezond haar dat tot 10 wasbeurten houdt

-Kerasilk Repower Anti-Haaruitval maakt het haar voller en sterker

-Kerasilk Color Beautifying Service voor een langdurig (6 weken) en briljant gekleurd haar