Energy Code

De experts van System Professional hebben een nieuwe technologie in haarverzorging weten te ontwikkelen. Daardoor is het mogelijk een individueel haarenergieprofiel te diagnosticeren dat EnergyCodeTM Mapping heet. Wat deze revolutionaire haarverzorging inhoudt, vroegen wij aan Wendy Jansen-Vedder – System Professional.

‘Binnen Coty Professional Beauty richt ik mij op de merken die hoofdhuid- en haar probleemoplossend zijn. Wat de EnergyCodeTM van System Professional precies is? Dit is een intensieve productlijn bestaande uit het EnergyCodeTM Complex dat zich richt op de energie voor een gezondere hoofdhuid en gezond uitziend haar. Bij System Professional gaan we een stap verder binnen deze technologie. Uiteindelijk willen wij een perfecte hoofd- en haarverzorging neerzetten zonder daar concessies in te doen.

Keratine en lipiden

De EnergyCodeä aanduiding staat voor de technologie achter deze producten. Zo weten we dat haar voor 96% uit keratine bestaat en 4% uit lipiden. De lipiden vertalen we naar de professionals als cel-cement. Dat geeft voor de professionals een duidelijker beeld. Lipiden zorgen ervoor dat het haar mooi kan krullen, glans heeft, veerkracht behoudt. Lipiden zijn belangrijk voor de algehele conditie van het haar. Dat bouwen we op met de verzorging. Daarnaast zorgen we dat de doorbloeding van de hoofdhuid op peil blijft door cafeïne toe te voegen en vitamine B3 amide die de hydratatie van de hoofdhuid verbeterd.

Ingrediënten

Mensen reageren niet bedachtzaam op de ingrediënten die toegevoegd zijn aan de producten omdat cafeïne tot de verbeelding spreekt en dat het energie geeft. Vitamine B3 is misschien wat minder bekend, maar iedereen weet dat een gezonde hydratatie noodzakelijk is voor een gezonde hoofdhuid. Daarnaast is vitamine B3 een veelvoorkomend ingrediënt in de huidverzorging en dat is een koppeling die we graag maken.

EnergyCode Mapping

Het klopt dat dit te vergelijken is met Face mapping. Deze mapping gaat via een applicatie op een tablet. Met EnergyCode Mapping kijken we altijd eerst naar de wens van de klant, dan naar de conditie van de hoofdhuid en dan naar de conditie van het haar. Dat is een logische volgorde om de kwaliteit te waarborgen. Aan de hand van vragen kunnen we precies vertellen wat jouw EnergyCodeTM. Die is per persoon verschillend en er zijn meer dan 174 miljoen verschillende codes mogelijk. De haarstylist is tevens de specialist en zij/hij zal de diagnose stellen. Naast de applicatie die we als tool inzetten, hebben we een camera die de hoofdhuid-conditie analyseert. Deze camera maakt foto’s van het haar en de hoofdhuid. Deze foto’s kunnen wij naast de foto’s leggen die reeds bij ons lab bekend zijn en daarmee de vergelijking maken om tot een nog specifieker diagnose te komen. Binnen de EnergyCodeTM vallen vier pijlers en binnen iedere lijn zitten verhoogde concentraten van histidine, lipide, cafeïne en vitamine B3 amide. De resultaten zijn opmerkelijk! Klanten hebben aangegeven dat na het gebruik van de producten hun hoofdhuid en haar zichtbaar verbeterd zijn.

We zien de tendens dat de consument meer geïnformeerd is over zijn/haar voeding en ik zie deze lijn ook heel goed in combinatie van een kapsalon met een schoonheidssalon. De klant wordt geadviseerd over voeding: hoe kun je gezonder leven. En iedereen weet dat gezond leven enorme invloed heeft op je huid en haar. Het behandelplan kan op deze manier nog breder getrokken worden en voor de ondernemer geeft dat meer business development. De behandeling is voor in de salon, maar de klant krijgt ook een thuisverzorgingsadvies mee. Dit komt overeen met de schoonheidsbranche. Je moet voor een goed consult zeker 15 tot 20 minuten de tijd nemen. Het  mappen kan EnergyCodeTM:  in 5 minuten, maar deze verzorging is zo specifiek dat zowel de specialist als de klant hier graag de tijd voor neemt. En de ervaring leert dat ook de klant hier graag de tijd voor neemt!

System Professional bestaat uit vier verschillende pijlers:

DERMA –  Producten ontwikkeld voor een gezonde hoofdhuid.

FIBRA  – Producten die de haarvezel reconstrueren en beschermen tegen invloeden van buitenaf.

FORMA – Producten die optimale energie bieden voor alle typen haar en het vochtgehalte, de textuur en de vorm ondersteunen dat het haar van nature heeft.

EXTRA – Unieke formules en iconische producten voor diepe haartransformatie en professionele salon- service

Voor meer informatie over System Professional en de EnergyCodeTM: www.systemprofessional.com