IDENTITY: DOT hair

Onze branche kent verschillende kleuren, smaken, stijlen, karakters en afkomsten van kappers, stylisten en barbers. TRIBU-TE geeft een gezicht aan alle fantastische stijlen die de kappersbranche kent. Vandaar dat wij gestart zijn met een nieuw terugkerende rubriek ‘IDENTITY’. Laat je inspireren door jouw collega-kapper en hun verhaal!

DOT hair uit Arnhem!

Naam salon:              DOT hair

Namen:                     Jolanda, Lotte , Daniël en Pluk.

Stad:                          Arnhem

Instagram:                dothair

Website:                    www.dothair.nl.

 

 

DOT hair = minimalistic, pure, passion

Omschrijf je persoonlijke stijl? Waar let je op? Door wie laat jij je inspireren?

Jolanda: Ik kies voor puurheid en perfectie. Mooi vallend haar met niet te veel stylingsproducten. Een goed geknipt kapsel met de perfecte kleur. Ik werk ook niet met trends, maar iedereen is een individu en dat wil ik met mijn visie en kijk versterken.

Daniël: Ik werk met veel aandacht en gebruikt graag free-hand technieken.

Ik maak luchtig, rauw haar met veel textuur door middel van feather mes en powder puff.

Lotte: Ik weet alles wat er gebeurt in de fashion en beauty wereld. Ik kan kleuringen maken met een dikke knipoog naar de nieuwste trends en toch blijft ik heel dicht bij mezelf.

We hebben alle drie een erg uitgesproken stijl en mening, maar we vullen elkaar perfect aan. En blijven elkaar stimuleren en motiveren om zo weer nieuwe ideeën te creëren.

Wij laten ons alle drie inspireren door art, design en fashion. We bezoeken vaak toffe steden en exposities en natuurlijk toffe feestjes.

 

Is jullie persoonlijke stijl terug te vinden binnen jullie werk in de salon of op de set?

Jazeker, DOT hair is een plek waar mensen zichzelf zijn en thuis voelen. Een plek waar mensen komen voor fashion, design, ontspanning, goede service en vakkennis. Waar een creatieve wereld ontstaat. Een totale beleving.

Onze klanten verwachten iedere keer een nieuwe impuls of prikkel. Dat kan zijn door nieuwe kunst aan de muur van een jonge fashion illustrator of verhalen over die toffe training.

Een plek met veel nieuwe ideeën en inspiratie voor onszelf en voor de klant die binnenstapt.  In de salon en op de set blijven we dicht bij onszelf we maken alleen dingen waar we achter staan.

 

Wat is jouw absolute must have binnen jouw stijl? En wat is jouw absolute must have binnen jouw vak?

Absolute must have = passion, vision, education.

Stil staan is geen optie! Je kunt jezelf altijd op alle vlakken blijven uitdagen om te groeien. Of dat nou op creatief of vaktechnisch gebied is of op persoonlijk vlak.

Veel beweging en vernieuwing dat stimuleert jezelf en anderen en zo kunnen altijd toffe nieuwe samenwerkingen ontstaan. Een zeker must have binnen ons vak zijn de producten waarmee we werken die aansluiten op onze bewuste pure visie. Beauty van binnen en buiten. Merken met een duidelijke visie en missie en die doen wat ze zeggen. Kevin.Murphy, Olaplex, Squalan, Rockyourworld en Yummygums.

Fotografie: www.studio-encode.nl

 

Rectificatie:

In onze print editie is een fout geslopen…. (mensenhanden). Onder de salonnaam staat Delilah Samson. Delilah is natuurlijk geen salon, maar een talentvolle stylist en werkzaam bij MOGEEN in Amsterdam en heeft in de vorige IDENTITY editie gestaan. Wil je lezen wie Delilah is? Bekijk onze online rubriek Faces & Voices.

Onze excuus hiervoor!