Daily Fresh Color

Wij spraken Global Color Director van Keune Haircosmetics – Marriët Gakes – over Street Salon. Een website waar je dagelijkse inspiratie kunt opdoen voor de meest nieuwe looks.

Waarom StreetSalon?

‘StreetSalon is een online platform voor en door kappers met dagverse inspiraties geïnspireerd op looks die we spotten op straat. Echte Steetstyle looks. We maken de looks niet één op één na, we laten juist zien hoe je de looks perfect kan toepassen op de klant in je stoel. Dagelijks posten we deze looks op streetsalon.com. Wij hebben een beroep gekozen waar je je moet blijven ontwikkelen, op de hoogte blijven van trends en technieken. En hoe leuk is het dat wij elkaar hierin kunnen stimuleren. Wij zijn niet de enige die op dit platform kunnen posten. Ook de kapper kan zijn of haar eigen creaties uploaden en delen. Mijn belangrijkste boodschap met StreetSalon is dat we elkaar dagelijks moeten blijven inspireren met draagbare looks waar we in de salon echt wat aan hebben. We zijn ten slotte collega’s die samen genieten van dit mooie vak’.

Voor wie is StreetSalon?

‘StreetSalon is er voor elke kapper die wil blijven groeien in het vak. Het is een heerlijk tool om in de zaak te gebruiken als lookbook voor je klanten. Wat vind je klant mooi en waarom? Kijk altijd welke klant er in je stoel zit en personaliseer de look. Tenslotte is iedereen uniek! Watvoor de één een mooie kleur is, is misschien voor de ander een mooie kleurtechniek!’

Waar staat kleur binnen StreetSalon?

‘Wat is ons vak zonder kleur……en wat ben ik zonder kleur….haha.

Kleur is super belangrijk. Je ziet de verschuiving in de salons in Nederland hard gaan. Kleur wordt en is steeds belangrijker voor onze klant. Onze klanten worden ook steeds meer “haarwijs”. Ze weten tegenwoordig veel meer wat de technieken zijn als een balayage en tot wat er allemaal mogelijk is met haar en haarkleuring. Toch is het heerlijk om daar binnen een expert te kunnen zijn en advies op maat te kunnen geven. Bij StreetSalon maken we gebruik van kleurtechnieken die haalbaar en toepasbaar zijn. En omdat we de gespotte trends letterlijk van straat halen zijn ze altijd up-to-date.

Het leuke aan het platform is dat je alle video- en fototutorials altijd en overal kunt bekijken. Waar en wanneer je maar wilt. Dat kan via de site, maar nog makkelijker is het om de app te gebruiken. Creëer je eigen favorieten en like de technieken en kleuren die je mooi vindt. StreetSalon heeft voor ieder wat wils, daar ben ik van overtuigd. Het is een genot om aan mee te werken’.

Van Dip dye tot Metallic Mermaid colors. Waarin kan StreetSalon de kapper en de consument op het gebied van kleur ondersteunen? Hier rekening houden met dat de consument professioneel gekleurd wordt en niet een thuiskleuring op het haar zet.

‘We pakken zo veel mogelijk streetstyle trends mee. En ook op het gebied van kleur is er genoeg te ontdekken op het platform. Het platform heeft een uitgebreide zoek- en filterfunctie waardoor de consument gemakkelijk kan zoeken tussen ook kleurlooks. Let wel, het platform fungeert voornamelijk als inspiratiebron voor de consument. Wat betreft kleur laten wij zien hoe je dat op een professionele manier toepast met de producten van Keune. Om tot een bepaalde kleur te komen adviseren we dan ook om altijd naar je kapper te gaan en dit niet zelf thuis te gaan uitproberen’.

De afgelopen jaar zijn meer dat 250 kleurtrends gesignaleerd. Wat zullen we het aankomende jaar tegenkomen?

‘Het mooie van kleur is dat het in beweging blijft en dat wij die trends wereldwijd spotten door de werkwijze die wij hanteren met StreetSalon. Ik vind het als colorist juist interessant om naar de dagelijkse trends te kijken en daar op in te spelen, dat is ook wat we doen bij StreetSalon. Maar het komende jaar verwacht ik veel veel strawberry blond (blorange) te zien, kopertinten zoals onze confident copper (light redhead), maar ook de diepere kleuren zoals chocoladebruin en zelfs helemaal zwart. Pasteltinten waren al hot , maar blijven ook nog wel even. Kortom er blijft genoeg te zien op het gebied van kleur. Ik zou zeggen, blijf StreetSalon volgen, want daarop ga je nog heel vaak hele toffe haartrends zien’.

www.keune.com 

www.streetsalon.com