Colorful Hair journey

Dat kleurinnovaties gemaakt en getest worden in het lab, dat weten we. Maar wat is nu het verhaal van de kapper en zijn beleving achter een innovatie binnen haar kleuring?

ColorfulHair van L’Oréal Professionnel is zwaar getest door kappersharten.

Wij spraken met Mark Melief (KINKI Kappers) over kleur en de reis die ColorfulHair met zich meebracht.

We nemen je mee naar New York:

“Wij ontvingen een telefoontje uit Parijs of wij een product wilde testen in New York. Hiervoor had ik onze kleurspecialist uit het artistic team – Jeske de Corte – gevraagd om mee te gaan. In New York aangekomen waren wij met 11 andere kleurspecialisten uit de hele wereld bij elkaar gekomen om het nieuwe product te testen en onze mening te geven.

Nu leven wij in een wereld waar de dominante aanwezigheid van kleuringen als Manic Panic, Directions en Grazy Colors de toon voeren. Met name Directions. Die realiteit moet je meenemen bij het testen van een kleurproduct als ColorfulHair. We hebben gelijk aangegeven dat het een eer is om geselecteerd te worden om een product te testen, maar dat we dat in alle eerlijkheid doen omdat onze klanten dit ook verwachten. Met twee gedachten zijn wij gaan testen. De nieuwsgierigheid: wat is het en wat doet het? En in hoeverre is het beter of misschien slechter dan de drie die er al zijn.

We hebben uitvoerig getest en daar uit kwamen twee kleuren die wij niet direct geweldig vonden, maar werden op merendeels direct verliefd op werden. De kleuren blauw en paars – waarvan we dachten dat die er gelijk uit te wassen zouden zijn – blijven die het langst zitten. Maar een kleur Peach was niet geschikt: twee keer wassen en het was weg.  We hebben op live modellen mogen testen en gekeken naar glans, kleur en houdbaarheid.

Laat Peach nu net de kleur zijn waar veel klanten voor gaan als ze eens ‘gek’ willen doen voor een feestje of gelegenheid! Of dit bewust is gedaan, dat weet ik niet. Maar bijzonder is het wel!

De substantie is wat poederachtig in plaats van een gelei en alleen dat al maakt het aantrekkelijker voor een kapper om zijn/haar technische vaardigheden perfect uit te oefenen. Het loopt niet door, voelt goed en resultaten zijn verbluffend. Wij werken nu een aantal maanden met ColorfulHair en het is perfect voor de klanten die tijdelijk iets anders willen of veel wisselen met kleuren. De dekking is geweldig, maar de professional kan het ook snel en gemakkelijk naar een andere kleur veranderen. Deze zomer zagen we het bijvoorbeeld tijdens het festivalseizoen. Veel festivals werden gecanceld en de festivals die er waren kregen een speciaal tintje. Alleen dat al bracht ons klanten met speciale wensen om uit te blinken in de massa. Ik denk dat ColorfulHair voor veel salons een aantrekkingskracht is voor andere doelgroepen die net even iets meer willen experimenteren of juist die ene keer net even willen uitblinken.

Kleur zal altijd in beweging blijven. Zo ben ik laatst bij een bijeenkomst van Nissan geweest. En daar testen zij kleuren die na een kras door magnetische deeltjes weer tot elkaar worden aangetrokken en daardoor de kras verdwijnt. Ik geloof dat dit voor haar ook mogelijk is. Kleur zal vervagen, maar uitgroei zal daardoor niet meer of in mindere maten bestaan. Kleurdeeltjes die weer tot elkaar worden aangetrokken zodat er wederom een geheel bestaat, is denk ik realistisch. Kleur zal altijd blijven! In welke vorm dan ook.”