Celebrating diversity in Beauty

De Wella Professionals Internationale Trend Vision Awards (ITVA) 2016 werden dit keer gehouden in het altijd bruisende Barcelona. Mooi weer, mooie mensen en heel veel kappers-talenten op één plek. Alle ingrediënten om dit event tot een succes te maken!

De ITVA’s van Wella Professionals weten zichzelf ieder jaar weer te overtreffen en het ‘familie’ gevoel te omarmen en als fundament neer te zetten. Met de overname door Coty komen er veel positieve veranderingen en één daarvan is het vieren van verscheidenheid binnen schoonheid in alle pijlers van het bedrijf. Van toplevel tot op de werkvloer, van visie tot educatie.

Wij vroegen Sylvie Moreau, President of Coty Professional Beauty, wat ‘Celebrating diversity in beauty’ nu precies inhoudt en wat dit kan betekenen voor de professional die met de merken van Coty Beauty werkt?

‘Dit kan verschillende dingen inhouden. Soms wordt schoonheid gezien als iets ‘oppervlakkigs’, maar wij zien schoonheid veel breder. Het is de bron van kracht, van sociale vooruitgang en kan de wereld letterlijk mooi maken en verbeteren. Schoonheid is niet oppervlakkig. Het zit namelijk heel diep. Maar schoonheid moet ook de ruimte krijgen om zich te laten zien. En daar hebben wij, de beautyindustrie en Coty, iets te winnen. We hebben het dan over de verwachting van de klant en het tonen van hun individualiteit en het wegnemen van  stereotypering in schoonheid, en die zijn er maar al te veel. Schoonheid stopt niet bij het jonger willen blijven of dat we allemaal blank en blond zijn of dat we man of vrouw zijn. Schoonheid zit hem in de diversiteit van onze samenleving: blond, donker, transgender, oud, jong.

Wij zijn relatief gezien een jong bedrijf en willen graag op een persoonlijk niveau deze diversiteiten in schoonheid vieren. Dat kunnen wij niet binnen één nacht doen, maar met stapjes en we hebben nu een stap in de goede richting gezet. Schoonheid zit heel diep en moet bevrijd en begrepen worden.

Sylvie Moreau – President of Coty Professional Beauty