Your style, it matters!

Wat is jouw style? Ben jij wie je bent?

STYLEMATTERS: stijl is de visuele taal die creatieve mensen over de hele wereld verenigt en is de nieuwe visie van KMS. Het geeft de klant meer ruimte te zijn wie ze wil zijn en geeft de stylist alle mogelijke creatieve vrijheid om dat te creëren voor zijn/haar klant.

New Creatives

Dit zijn de stylisten, de professionals die het beste uit hun klanten halen. Die net even dat stapje verder durven gaan. Die geen 9-5 mentaliteit hebben. Die het unieke van de klant naar boven willen halen. Wij spraken met Simon Miller – international artist KMS – over STYLEMATTERS

Wat betekent STYLEMATTERS voor jou?

Als we het over STYLEMATTERS hebben, gaat het over het belang van het hebben van een eigen karakter dat wordt uitgedrukt door een eigen stijl. We moeten begrijpen dat het hebben van een stijl niet verward moet worden met constant stijlvol zijn. Het laat zien dat stijl niet te dicteren is, maar juist iets is waar iemand zich comfortabel bij voelt. Er gaat niets boven het gevoel dat je blij wordt van de persoon die je in de spiegel ziet.

Trends zullen waarschijnlijk verdwijnen en de focus zal meer op het individu gericht zijn. Wat is jouw standpunt over dit statement?

Ik denk dat dit precies is wat moet gaan gebeuren. Er ontstaat iets krachtigs als we onze ware stijl en kracht zien. Ik geloof dat het vieren van elkaars individuele stijl de enige manier is om alle stijlen met elkaar te verenigen. Voorbij zijn de dagen dat iedereen met hetzelfde kapsel, kleur of stijl liep! Ik kan niet gelukkiger worden dan over trendloze stijlen.

Stijl is iets wat je door tijd kan ontwikkelen, maar smaak is iets anders! Als een klant zijn eigen stijl helemaal geweldig vindt, maar het ontbreekt aan smaak, hoe kun je dan als professional deze persoon helpen om goede keuzes te maken?

Als kapper heb je veel invloed op een persoon. Een persoonlijke stijl moet alle verschillende invloeden van dit leven reflecteren; alle invloeden die je hebben gemaakt tot de persoon die je nu bent. De beste manier om ervoor te zorgen dat het smaakvol is, is trouw te zijn aan jezelf en je beperkingen. Je moet als professional altijd op een respectvolle manier omgaan met de visie van een klant. Een ervaren kapper begrijpt dingen als gezichtsvorm, botstructuur en lifestyle. Door te werken met een gedegen consultatie kunnen dingen worden geïntegreerd en vertaald naar het gewenste resultaat.

Wil je meer weten over STYLEMATTERS? Click hier!