SHOWTIME!

SHOWTIME! Vanaf vandaag knippen we geen haar meer

Kappersshow Koning Willem I College ’s-Hertogenbosch

‘En vanaf vandaag knippen we geen haar meer!’ Dat waren de eerste woorden waarmee de eerstejaarsstudenten van de kappersopleiding aan het Koning Willem I College werden geconfronteerd door Dennis Kil (eigenaar KIL&SANT/kapper). Best bijzondere woorden als je net hebt gekozen voor het kappersvak.

Eerste Nederlandse college met dit traject

Na een boeiende presentatie over doelgroepen, culturen, salonbeleving, klantenconsultatie en communicatie gingen de studenten én docenten een intensief traject in om binnen twee weken een daverende kappersshow neer te zetten.

Dit traject is een nieuw initiatief van het Koning Willem I College in samenwerking met Pro Duo en KIL&SANT Publishing-Concepts-Development. Hiermee is de school het eerste Nederlandse college dat zich onderscheidt door de studenten een eigentijds, educatief en creatief traject aan te bieden. Om zo nog dieper in te gaan op de praktijksituatie en het ontdekken van persoonlijke talenten bij de participerende studenten.

Begin juni was het zo ver: SHOWTIME!

De 64 studenten werden verdeeld over zeven groepen. Deze groepen hadden ieder een eigentijds thema dat zij in teamverband, onder leiding van hun Chef de Cabine (docent), van A tot Z moesten uitwerken. De studenten werden meegenomen in een praktijkgerichte situatie en moesten hier ook naar handelen. Hoe werk je met een team aan een beleving? Hoe creëer je de juiste coupe voor een klant? En hoe verleg je je grenzen en ontdek je jouw talenten?

Teamprijs

Aan de show was een prijs verbonden die mede mogelijk werd gemaakt door Pro Duo. Een kritische jury van vakdeskundigen uit het Pro Duo educatieteam en TRIBU-TE NL Magazine bewonderde ieder team in hun showblok en beoordeelde deze op totaalconcept: haar, mode, muziek en begeleiding. Zowel de studenten als de Chef de Cabine waren enorm gedreven om hun team te laten winnen.

Winnende showblok

Na een show van ruim een uur werden de winnaars bekend gemaakt. Het winnende showblok had het thema EDITORIAL. Zij lieten een goede balans zien tussen haarmode en conceptuele vertaling. Maar uiteindelijk waren natuurlijk alle 64 studenten en hun docenten de winnaars!