SHOUT OUT! Hairdressers without Borders

In ons magazine heb je de pagina over Hairdressers without Borders wellicht al gezien. Of misschien heb je al eerder van deze bijzondere stichting gehoord. Deze stichting zet zich in om jonge mensen een vak te leren. En wel het vak waar wij allemaal van houden: Het Kappersvak! Wij steunen dit initiatief en willen jullie een momentje van jullie tijd vragen om het onderstaande te lezen en wellicht kunnen jullie ook iets betekenen voor deze jonge mensen die straks een geweldig beroep leren.

Hairdressers Without Borders is een stichting op basis van liefdadigheid en educatieve doeleinden. Zij inspireren mensen in Azië die in moeilijke omstandigheden leven, door het geven van een professionele kappers opleiding.

Met deze bijdrage zien zij hoop in de studenten, door de groei van eigenwaarde en door de kansen die gecreëerd worden, is er een duidelijke verandering in hun toekomst plannen op te merken.
Het doel is om deze studenten een kans te geven om een vak te leren, te motiveren met hun eigen energie en te inspireren in creativiteit.
Het niveau van de Hairdressers Without Borders training is hoog om de studenten voor te bereiden op een betaalde professionele baan.

Na het zien van Floortje Dessing’s televisie programma ‘Aan het eind van de wereld’ met CNN Hero of the year winnaar Maggie Doyne, een jonge Amerikaanse vrouw die een kinderhuis, vrouwen centrum en school in Surkhet – Nepal heeft opgebouwd, wakkerde de interesse om samen met haar organisatie ‘Blink Now’ op te starten.
https://www.blinknow.org/

Begin oktober reist Stichting Hairdressers Without Borders met een groep van 5 vrijwilligers af naar Nepal om daar een professionele kappers opleiding te geven aan 20 kansarme vrouwen en hierbij de mogelijkheid te geven om hun leven volledig te veranderen.

Met het juiste onderwijs en energie wordt er passie en hoop gecreëerd op een betere toekomst.

Hierbij wordt Hairdressers Without Borders gesteund door ‘Davines Nederland’ als hoofdsponsor, maar iedereen die een steentje wil bijdragen aan dit mooie project, is welkom!

Er zijn verschillende belangrijke zaken nodig. Denk aan:

25 starterskit voor kappers (scharen rechts- en linkshandig, effileerscharen, kapmantels, kammen, borstels, scharenholsters, peddel brush, watersprays, elastieken, speldjes, klemmen, stijltang etc).

Alles wat je nodigt hebt om het kappersvak te leren. Heb jij spullen over of wilt jouw bedrijf deze onafhankelijke stichting steunen in het bijstaan van de bovenstaande artikelen?

Neem dan contact op met Stichting Hairdressers without Borders

Peter Sellemeijer: peter.hwb.nonprofit@gmail.com

Donaties zijn natuurlijk ook van harte welkom en kunnen gedaan worden via de website: http://hwb-nonprofit.org
Of direct op: Stichting Hairdressers without borders
ING Bank
Iban: NL33 INGB 0007 8882 42
Bic: INGB NL 2A