Return to Home by Edwin Oudshoorn

Ik denk dat we wel mogen stellen dat wij fan zijn van deze bescheiden en getalenteerde mode-verteller. Waarom een mode-verteller? Iedere collectie van Edwin Oudshoorn is een verhaal. Op de stoelen lag een korte inleiding:

‘What do you take with you when the world caves in? If the ground gives way under your feet? How much can you bear? Even what seems indestructible is not immune to extreme conditions. As a ciry under fire. Broken by setback; ‘Home no longer evident’.

Can you go on with just memories and the will to survive? Resign yourself to gratitude and solace? And if this strength is within, does it not make you destructible? Amazingly Indestructible.

De modellen waren gehuld in de signatuur van Oudshoorn: rijk bewerkte stoffen, ultra vrouwelijke silhouetten, plissé-vorming aan één kant van de rokken en in dit geval een jaren veertig sfeer.

Het haar was in handen van chef de cabine, Francis Schroembges. De jaren veertig sfeer werd doorgevoerd in het haar. ‘Nee, dit was geen gemakkelijke stijl om in een relatief kort tijd bestek te realiseren, maar het is ons gelukt. Het haar hebben we achter op het hoofd samen gebonden in een staart en vanuit daar hebben we gewerkt met een ‘new age’ slaglegging. Deze is ook terug te zien aan de voorkant. Het haar is in de zijscheiding gelegd en hebben we met rollers ingezet en uitgewerkt. Hierdoor ontstaat die authentieke veertiger jaren look’, aldus Schroembges.

Van muziek tot model, van kleding tot achtergrond….alles klopte aan dit mode-verhaal van Oudshoorn. Een ware afsluiter van de openingsavond van Mercedes Benz Fashion Week Amsterdam.

*Source: L’Oréal Professionnel (official sponsor HAIR) – http://lorealprofessionnel.tumblr.com/tagged/FW2015