PLACES TO VISIT: SEPTEMBER

Geïnspireerd worden kan op allerlei verschillende plekken en manieren. Één ding is zeker, je gaat het niet alleen binnenshuis vinden. Daarom vanaf nu iedere maand een top 3 met verschillende evenementen, exposities of films die je deze maand echt niet wil missen.


1: DREAM OUT LOUD – Designing for tomorrow’s demands

(Stedelijk Museum Amsterdam | 26 aug 2016 – 1 jan 2017)

Tijdens Dream Out Loud staat het Stedelijk Museum in Amsterdam in het teken van Social Design: ontwerpen die bijdragen aan een betere wereld. 26 ontwerpers zoeken naar oplossingen voor de problemen van nu en er zullen dan ook niet alleen bruikbare toepassingen te zien zijn. Wat de tentoonstelling wel doet is ervoor zorgen dat de verbeelding nieuwe denkrichtingen opent of dat door middel van de fantasie het uitvoerbare dichterbij komt.
http://www.stedelijk.nl/tentoonstellingen/dream-out-loud

 


2: NEDERLANDS FILM FESTIVAL
(Utrecht – 21 tot 30 september).

In het najaar mag je het Film Festival in Utrecht eigenlijk niet missen. Losse films bezoeken, lezingen bijwonen of van 10.00 tot 23.00 naar alle hoogtepunten kijken tijdens de VPRO Previewdag – het is allemaal leuk.
https://www.filmfestival.nl/publiek/

 


3. UNSEEN
(Amsterdam – 16 tot 24 september. Photo Fair 23 – 25 september).

Tijdens Unseen exposeren meer dan 50 galeries het werk van opkomend talent en gevestigde fotografen in en rondom de Westergasfabriek. Of je nu een lezing gaat bijwonen of lekker rond wil dwalen – geïnspireerd worden door alle prachtige beelden zul je zeker.
https://www.unseenamsterdam.com

 

Door: Lynn Koppens (HaarindeSoep)