Places to Visit: oktober

Geïnspireerd worden kan op allerlei verschillende plekken en manieren. Één ding is zeker, je gaat het niet alleen binnenshuis vinden. Daarom vanaf nu iedere maand een top 3 met verschillende evenementen, exposities of films die je deze maand echt niet wil missen.

1: Dutch Design Week (Eindhoven, 22 – 30 oktober 2016)

Het grootste designevenement van Noord-Europa vindt deze maand plaats in Eindhoven. Verspreid over zo’n 100 locaties door de hele stad vind je tentoonstellingen, lezingen, debatten en festiviteiten. Verplaatsen doe je in de speciale DDW-auto’s die gratis van A naar B rijden. Dat 1 dag eigenlijk niet genoeg is voor zo’n enorm evenement moge duidelijk zijn maar ook als je maar weinig tijd hebt vind je hier genoeg inspiratie!

 

2: Peter Lindbergh ‘A different Vision on Fashion Photography’ (Kunsthal Rotterdam, 10 september 2016 – 12 februari 2017)

Hij is één van de meest invloedrijke modefotografen en deze tentoonstelling is dan ook een ode aan zijn prachtige oeuvre. Verdeeld in negen verschillende thema’s vlieg je door een verzameling van bekend en nieuw werk – allen even inspirerend. Een must see waarvoor je gelukkig nog tot februari de tijd hebt.

 

3: The art of Damien Hirst (Kunsthuis Amsterdam, 8 – 30 oktober 2016)

Je hebt maar een maand de tijd maar het is dé kans om de grootste expositie van Damien Hirst in Nederland tot nu toe te zien. Meer dan 60 werken zijn helemaal gratis te bewonderen in het Kunsthuis in Amsterdam