Het haar van Nederland

Wat is nu eigenlijk ‘Het haar van Nederland’?

Op die vraag kun je wellicht duizenden antwoorden ontvangen want Nederland bestaat uit zo veel verschillenden mensen, dat het straatbeeld zeer divers is. Binnen het vak wordt er verwacht dat de professional een vakspecialist pur sang is om aan de heersende vragen en behoeften te voldoen.

Jan Fransen – voorzitter van ANKO vakbond – verwoorden het op deze wijze: ‘Al die diversiteit vraagt om veel kennis en kunde van professionele kappers. Zij moeten goed opgeleid zijn en altijd up-to-date blijven van de laatste mogelijkheden en trends. Bovendien moeten ze elke techniek tot in de puntjes beheersen, van wassen en knippen, tot kleuren en speciale treatments. Die professionaliteit kunnen consumenten van onze leden verwachten.’

Gisteren werd in Hotel de Hallen ‘Het haar van Nederland’ onthuld en hiermee het 125 jarig bestaan van de ANKO – Algemene Koninklijke Algemene Kappersorganisatie – gevierd. Het Haar van de Nederland is een symbool opgedeeld in vlakken die staan voor de uitkomsten van een landelijk onderzoek gehouden onder consumenten over hoe zijn over haar ervaren.

www.anko.nl