Can I be me?

Davines artistic director the Netherlands en Davines international artistic master trainer – Huub Eysink – presented zijn nieuwe collectie Y.I. (Can I be me)

Niets is zo ontluikend en puur als de leefwereld en gedachtes van onze nieuwe generatie. Dat is wat Huub Eysink in het achterhoofd hield bij de ontwikkeling van zijn nieuwe collectie Y.I, ofwel Youth Identity.

Een mix van opvallende kleuringen en rustige moderne coupes maken deze collectie bijzonder, eigenzinnig en laat ons kennis maken met de eigen identiteit van jongeren.

‘ Can I be me’ , een quote die kort en krachtig samenvat wat de boodschap is van Y.I. Voor de collectie werd Huub geïnspireerd door jongeren die zichzelf willen zijn, hun eigen verhaal hebben en een compleet eigen stijl willen uitdragen. “De jongeren die ik heb gesproken willen niet per se opvallen, maar willen juist net die ene specifieke eigen touch die hen onderscheidt van de massa”, aldus Huub. Hun stijl is geen kopie van influencers, hipsters en celebrities. Deze youngster willen een look die hun eigen DNA weerspiegelt. De looks van Y.I. kenmerken zich door speelse structuren en bijzondere kleurnuances waaronder lichtblauw, rosé goud en grijstinten.

Huub koos ervoor om samen te werken met de mensen die hem inspireerde voor deze collectie. Van de fotograaf tot de make- upartist, een pool van (zeer) jonge, talentvolle mensen, met een krachtig eigen verhaal brachten deze collectie tot leven. Leuk detail: ook zijn jongste zoon had een belangrijke rol. Hij ontwikkelde de backstage movie die zal worden getoond tijdens de presentatie.

De collectie wordt 8 oktober 2017 gepresenteerd in het Theater in Amsterdam tijdens de Davines Hair on Stage event.